Søk i denne bloggen

søndag 13. november 2022

Introvert prisvinner...

For ca. 20 år siden startet jeg opp med Hund i Fokus. Jeg var en av de første som baserte kurs og konsultasjoner hovedsakelig på positive metoder. Jeg er usikker på hvor mange andre det var på den tiden, men noen var det. Jeg fikk min introduksjon til klikkertrening og positiv forsterkning hos Ulvehiet 1 - 2 år tidligere, før jeg dro til Sverige for å utdanne meg innen hund. Ulvehiet eksisterer dessverre ikke lenger, men de som drev det er fortsatt aktive i hundemiljø og er fortsatt gode bidragsytere til positiv trening!

Etter som årene har gått har jeg lært mye mer via videreutdanninger og erfaring, og forhåpentligvis har tilbudet ut til kundene blitt bedre.

De siste årene har det vært mye online grunnet hundesykdom som førte til forbud mot kurs - og så Corona. 

Rent bortsett fra det så ble det mer og mer konsultasjoner og mindre og mindre kurs. Fortsatt noen kurs, men jeg har rett og slett ikke kapasitet til å jobbe så mye som jeg egentlig vil. Egne hunder må også få sitt, og jeg prøver også å ha litt fri av og til.

Siden august 2022 er Hund i Fokus nesten "kun" online, da jeg har en 100% stilling som lærer på Hardanger Folkehøgskule. Hovedsakelig som lærer for linjen Hundeliv. Hund i Fokus sin medlemsportal er fortsatt i gang, og medlemmene der skal fortsatt få det de har krav på. For VIP medlemmer så inkluderer det blant annet en til en samtaler en gang i måneden. 😊

Til sommeren blir det nok noen kurs samt konsultasjoner. Trolig mest i juni.

Jeg er egentlig en ganske sjenert og introvert person. Trives ikke i samlinger med mange ukjente mennesker. Sliter med å innlede samtaler, og føler meg til tider helt usynlig...
Jeg konkurrerer med hund, men mistrives i situasjonen - bortsett fra når det er sammen med folka jeg har kjent i "alle" år, og i utgangspunktet er ganske trygg på. Som instruktør og foredragsholder har jeg en annen rolle, og er "en annen" person. Jeg tror selv at den introverte og beskjedne delen av meg er litt skjult da, og jeg trives i den rollen. Jeg tror egentlig jeg takler det ganske bra nå - etter mange år med trening. 😎 (Egentlig er det vel andre som avgjør det, om jeg taker det bra...) - men, det er alltid godt å trekke seg tilbake etterpå, og gjerne ha en dag eller to fri fra sosiale samlinger.

Når jeg så får oppmerksomhet litt utenom den jeg får som kursholder / foredragsholder, da sliter jeg. Nå i helgen var jeg på Dog Health Seminar arrangert av Nordisk Heste- og Hundeterapiskole As. Et fantastisk bra seminar! Høy kvalitet på alle foredragene, og alle med fokus på bra hundehelse og hundevelferd. Jeg håper dette blir ett gjentagende arrangement!

Som en del av eventet så var det prisutdelinger.  

 • Årets veldedige hundeorganisasjon
 • Årets hundebehandler
 • Årets rehabiliteringsklinikk
 • Årets tjenestehund
 • Årets hundeinstruktør
 • Årets ærespris
Jeg var så heldig å bli nominert til to priser. Årets hundeinstruktør og årets ærespris! 
I årets ærespris kom jeg blant topp tre!

Jeg er utrolig takknemlig for alle som nominerte meg. Tusen takk til dere alle - Jeg vil nevne Lisa Lang og Emma Mary Garlant som begge fortalte at de nominerte meg.  💚

Og takk til alle som stemte på meg da jeg var blant topp tre - dere stemte meg faktisk frem til seier!!!Hva føler du nå sa Line.. 
Angst ville jeg si. Selv om jeg var glad for å vinne. Jeg stammet vel frem noe surr, jeg husker ikke. Tror jeg takket dem som hadde stemt på meg, for det må man jo 😅 - og at jeg husket på å takke alle de fine elevene på Hundeliv (Hardanger Folkehøgskule), for jeg vet at en god del av stemmene nok kom derfra.


Elevene ved hundeliv linja

Jeg hadde ikke regnet med å vinne. De andre kandidatene var dyktige damer som har holdt på med hund omtrent like lenge som meg, og som har utrettet og utretter mye bra! Britt Janne Karlsen og Hilde Ulvatne Marthinsen. 💗

Jeg vet ikke hvorfor mange nominerte meg. Jeg var ikke klar over at Dog Health Awards var en greie før Lisa sa hun hadde nominert meg, og ikke lenge etter kom tilsvarende melding fra Emma.

Jeg tror og håper det var fordi jeg har fremmet positive treningsmetoder gjennom over 20 år, og kanskje fordi jeg de siste årene har tilbudt atferdskonsultasjoner og enkelte kurs gratis til folk med dårlig råd. Men, det har jeg ikke klart alene. Jeg har fått økonomisk hjelp fra gode mennesker til å dekke kostnadene med å gi gratis konsultasjoner og kurs. Jeg vil spesielt si takk til Siri som har bidratt jevnlig gjennom lang tid - og som ønsker å være anonym. Derfor kun fornavnet. 💗


Middagen etter seminar og prisutdelingen var en litt vanskelig setting for introverte, usynlige meg! Men - jeg havnet ved samme bord som noen utrolig hyggelige, kloke mennesker - så praten gikk lett og samtalene var interessante! Nye gode kontakter knyttet! 👌💪💗 
Nye fine bekjentskap før jeg igjen ble usynlig og tuslet i seng. Dvs., sosiale medier var da full av hyggelige meldinger som jeg koste meg med før jeg sovna.

Jeg vil gjerne dele æresprisen med deg! 

Vil du teste ut Hund i Fokus' medlemsportal? Da bruker du kodeord ÆRESPRIS når du melder deg inn (når du kommer til betalingen), og så får du en måneds gratis medlemskap. Ingen bindingstid!
Som medlem får du:
 • Webinarer med foredrag av nasjonale og internasjonale hundeguruer ca. 2 ganger per måned. Tidligere webinarer ligger tilgjengelig i portalen.
 • Tilgang til alle online kurs i portalen, som Control Unleashed, Triksekurs, Hverdagslydighet, Kantarellsøk med mer.
 • Tilgang på en aktiv facebook gruppe der du kan be om råd og hjelp, legge ut film av egentrening for tilbakemelding, samt være med i hyggelige hundediskusjoner med mer. 
 • 10 % avslag på andre tilbud hos Hund i Fokus.
 • Fra 10 til 30 prosent avslag hos mange andre tilbydere av hunderelaterte produkter og tjenester.
 • Artikler, Tips, oversikt over online ressurser med mer.

Dette tilbudet varer til evig tid - du må bare lese blogginnlegget for å finne det. 😉


1 kommentar: