Søk i denne bloggen

søndag 7. februar 2010

Kurssesongen er i gang

For første gang i år har Hund i Fokus passeringskurs over to helger. Dvs., vi har hatt det en gang før, men da som innleid hos Gry Eskeland som driver Atferdssenteret på Jeløya i Moss høsten 2009. Det var vellykket, men vi savnet å ha privatkonsultasjoner med kursdeltagerne i forkant av kurset. Det har vi alltid når vi holder passeringskurs, men det var vanskelig å få til grunnet avstanden.
Da dette kurset holdes i Øvre Eiker har vi hatt det nå, det på tross av at samtlige deltagere på dette kurset kommer langveis fra og flere derfor har måttet ta fri fra jobben for å få det til. Konsultasjone gjør at både vi og deltagerne føler oss sterkere stilt første kursdag. Den enkelte ekvipasje har også mellom konsultasjonen og kurst hatt ett eget treningsprogram å jobbe ut i fra. De fleste treningsprogrammene har mange fellestrekk, men alle har enkelte ting som gjelder kun den ene ekvipasjen. Det er viktig å ta hensyn til individuelle forskjeller og behov.

Den første helgen var vi så heldige at vi hadde med en fotograf. Bildene i dette blogg-innlegget er alle tatt av Denise Guerschman.

Første del av kurset var vi inne og hadde teori. På passeringskursene er det ofte en trykket stemning i starten da neste alle deltagerne er noe nervøse - men Dagfinn Lyngbøs "Ka e vitsen, Hund " pleier å løsne på smilebåndet og stemningen.


Etter lunsj gikk vi ut for å trene. En og en hund skulle først passere en hund, deretter to. Vi var to instruktører som til enhver tid var ute blandt deltagerne og vi hadde to flinke figuranthunder (og eiere).
Marita og Nanock, figuranter

Yvonne og Balder. Figuranter

På privatkonsultasjonen ble ekvipasjene bl.a. introdusert for sladretrening. Dvs. hundene belønnes i utgangspunktet for å oppdage andre hunder, deretter for å kikke på eier. Sladre. Aller har jobbet med dette både på privatkonsultasjonen og forhåpentligvis hjemme mellom konsultasjonen og kurset.
Dette bruker og videreutvikler vi så på kurset.

Vi gikk gjennom et par øvelser deltagerne skal trene på frem mot kurshelg nr. 2 da de skal bruke øvelsene i treningen. Vi gikk også gjennom øvelser som generelt skal hjelpe på kontakten mellom hund og fører.
Vi hadde et par økter der 3 ekvipasjer var ute samtidig. De gikk parallellt og mot hverandre med god avstand, og etter hvert med figuranthunder som krysset på tvers.
På tross av snø og kulde gjorde samtlige 2- og 4-bente en bra innsats. Noen syntes nok været var i sureste laget, men alle gjennomførte første kursdag med glans!
Dag nr. 2 møttes vi ved Eikersenteret. Stille og rolig der på en søndag :-) To nye figuranter (Ernst og Janne), 5 nye figuranthunder (Karo, Cirka, Kiara, Tinki og Jack) - i tillegg til de to fra dagen før. Bedre plass, flere nye øvelser å jobbe med - blant annet metoder å roe ned hunden og beholde kontrollen.
Lunsj og til slutt oppsummering tok vi inne i varmen på Langebru. Ingen grunn til å være ute og fryse når det er kort avstand til varmen ;-)
Hunder og eiere var fortsatt dyktige. Et par små utfall så vi dessverre i dag, men eierne var raske til å ta tak i situasjonen og hundene ble raskt ferdige med det og avsluttet den gjeldende økten med glans. Samtlige avsluttet med å gå parallellt med annen hund samtidig som de passerte de andre deltagerne. God avstand og hyppig forsterkning av riktig atferd (ro og sladretrening) og muligheter til å gå i bue.

Bra jobbet alle sammen! Gleder meg til å se gjengen igjen i slutten av februar, og tror alle vil gjøre en god jobb i måneden mellom kurshelgene.


Flinke figuranter tusler hjem etter vel utført oppdrag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar