Søk i denne bloggen

onsdag 8. juni 2011

Stille trening mm

Det er nå et par måneder siden jeg bestemte meg for å gjøre en kraftanstrengelse med treningen av Jack.
De første ukene førte jeg logg og hadde klare treningsmål for hver dag. Det dabbet av, og i dag fører jeg kun logg en gang i blant... Sløvt? Ja.

Men, jeg jobber fortsatt forholdsvis målrettet, og det har blitt endringer.
 1. Jack er generelt roligere inne. Det er nesten så vi en periode lurte på om han ikke var helt i form, men jeg har konkludert med at han rett og slett er roligere og lettere slapper av.
 2. Passeringer av tilfeldige hunder ute på tur går stort sett greit så lenge jeg gjør de riktige tingene J
 3. Trening nær andre hunder går mye bedre.
  1. nesten ingen utfall, og "utfallene" som har vært er "forståelige":
   1. hunder som stirrer, helst hannhunder (oftere at han tar riktig valg og begynner å sladre enn at han trekker mot)
   2. hunder som først bråker mot ham (men det er sjelden han svarer opp på det nå)
   3. tisper med løpetid (utfall og utfall, men bort vil han - og sikler gjør han...)
 4. Jeg trener ham mye i langline på trening nær andre hunder. For et par måneder siden ville jeg kun gjort det nær kjente hunder jeg vet han ikke krangler med.
  1. Sannsynligvis kunne jeg trent ham løs, men her er det mine nerver og min hukommelse som er den store bremsen. Det har jo gått galt for lenge siden... Vi får se, kanskje en dag J
 5. Trening uten line sammen med hunder jeg vet han ikke vil krangle med går mye bedre, interessen for de andre hundene er mindre og fokus på meg større enn før!
Så, hva er endringene i hverdagen og treningen som har ført til forbedringene?
 1. Jack går fortsatt på Tryptofan. Om det har noen virkning er jeg usikker på da endringene ikke kom før en god stund etter at vi begynte med det.
 2. Jack får havregrøt og kamillete etter råd fra en dame som er dyktig på ernæring.
 3. Sladretrening på hunder. Vi begynner alltid treningen nær andre hunder med litt sladretrening. Etter hvert som jeg jobber meg nærmere de andre gjentar jeg en liten økt med sladretrening før jeg jobber med andre øvelser.
 4. Reorientering. Jack må alltid snu mot meg når han hopper ut av bilen. Dette for at han ikke med en gang skal begynne å fokusere på andre hunder. Dette gjelder også ut dører, gjennom porter osv. Å snu seg mot meg betyr at han så får gå fremover.
 5. Nulltoleranse for bjeffing. Med en gang han bjeffer under trening tar jeg ham inn i posisjonen Ryggsekken (sitter med ham mellom føttene mine og stryker ham på brystkassen). Der sitter han i ca. 10 sekunder - eller lenger hvis jeg ikke føler han slapper av. Det er blitt mindre og mindre bruk for dette.
  1. Her bør jeg bli flinkere når det gjelder piping. Har lett for å kjøpe litt piping - men vet at jeg bør stoppe treningen også da...
 6. Pustetrening. Når jeg ser at stresset hans stiger tar vi en pustepause (etter Leslie mcDevitts metode).
 7. Teppetrening.
  1. På hundetrening har vi med teppet og jobber med at han skal være på det mellom øvelser samt når andre hunder passerer forbi. Teppet er kult og trygt.
   1. Her har jeg begynt å jobbe med at halen skal være stille når han ligger på teppet for å få ennå mer ro i kroppen hans.
  2. Når jeg kaster godbiter i hundegården hjemme ligger Jack på teppet og belønnes for det. Dette fordi han normalt elsker å hoppe etter godbitene som kastes, søket er uinteressant... Nå er han roligere når han slippes fra teppet og han kan søke litt.
 8. Søk:
  1. Spor eller rundering minst en gang i uken.
   1. Jack går nå forholdsvis rolig i sporet, jeg trenger ikke lenger rappelere gjennom skogen J 
   2. Godbitsøk i hundegården eller inne samt søk etter gjenstander eller kantareller inne eller ute. Søk hver dag.
 9. Generelt mer lydighet- og freestyle/heelwork trening, nesten daglig.
  Litten er for tiden med på treninger da det at han er med gjør at jeg lettere husker på å gi Jack pauser. For Litten må jo ut av bilen noen turer han også J
  Og selvsagt setter Litten pris på å være med, selv om det er et slit å komme seg ut av bilen - og inn igjen, og han blir i det hele tatt temmelig sliten bare av å være med....

  Om vi kommer til å prøve oss i konkurranser igjen? Tja, jeg vet ikke. Mye beror på mine nerver og angst for hva som kan gå galt - og det vet jeg av erfaring at påvirker Jack. Nå jobber jeg ikke bare med Jack, men med at jeg selv hele tiden skal jobbe på et nivå der jeg stoler på Jack og føler meg avslappet og at jeg har kontroll. Så lenge både Jack og jeg koser oss er det det viktigste.

  Om få uker skal vi på freestylekurs med Frida Binette, til høsten skal vi på kurs med Eva Bodfäldt og på Rally kurs med Merete Kristensen. Regner med at jeg etter det vet om jeg ønsker å gå tilbake til konkurranseringen med Jack eller ikke J

  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar