Søk i denne bloggen

tirsdag 12. januar 2010

Godt Nytt År

Gikk inn i det nye året med 2 forsetter som skulle komme hundene til gode.
 • Jeg skal gå minst en times tur hver dag.
  • Burde ikke være noe problem for meg som mener at hunder bør få minst to timer tur per dag, i snitt.
  • Selv dager da Chris går en eller to turer med dem, skal allikevel jeg gå minst en time i løpet av dagen.
 • Trening med hundene hver dag. Treningen som legges inn på tur regnes ikke inn her.
  • Skulle bare mangle, men da desember var utrolig slapp så fant jeg ut at det var greit å skjerpe seg.
Begynte med friskt mot - de første dagene gikk som en lek. Selv i 25 minusgrader var jeg ute og gikk. Litten var ikke med hver gang. Får være måte på for en korthåret gammel kar på snart 12 år.
Hva skjer så, jo selv om jeg kledde kulden ute og holdt varmen med høyt tempå så syntes lungene mine kulden ble for voldsom, og en kraftig hoste satte inn. Fortsatte allikevel med turene i ett par dager, men måtte så kapitulere.
Etter en ukes tid hadde jeg altså allerede klart å bryte nyttårsforsettet :-( Ett par dager ble det ingen trening i det hele tatt, og i 4 dager har det ikke blitt tur. Takkars Chris, han må gå tur både morgen og kveld for tiden :-(

Treningen har jeg tatt opp igjen. For noen dager siden ble jeg med i en liten gruppe som har interne konkurranser via nettet. Man trener noen dager på en øvelse, filmer det og den som bestemte oppgaven avgjør hvem som vinner. Vinneren lager neste oppgave.
Ikke dumt - da må man i alle fall trene på noe, litt inspirasjon :-)
Øvelsen de holdt på med da jeg ble med var å lukke en skuff med snuten. Hadde to dager på meg, og tok 2 - 3 økter per dag. Her er det ferdige resultatet til Litten: http://www.youtube.com/watch?v=NXaaGj4gAOg
og så langt som jeg kom med Jack : http://www.youtube.com/watch?v=2yaWu68e7h8
Kom i mål med ham i går kveld - det er altså ikke med på filmen.

Er nesten frisk igjen, så satser også på å komme i gang med skikkelige turer igjen i morgen. Gir ikke opp - hundene (og jeg) skal få både mosjon og trening :-)

Kulden har også gjort at jeg har måttet avlyse kurskvelder. Forrige uke skulle både to valpekurs og ett freestylekurs starte opp igjen etter ferien. Men, minus 15 har jeg som grense. Kaldere enn det så blir det ikke kurs. Denne uken starter vi opp igjen - bare minus 9 her i dag! Det er ikke nok dager å ta av, så i stedenfor å ta igjen den tapte dagen for hvert enkelt kurs så slås de tre kursene sammen og vi har en en egen filmdag. Da kjøper jeg inn mye godt vått og tørt, og viser en god og lærerik film for alle kursdeltagerne.

Ønsker alle et riktig Godt Nytt År!

2 kommentarer:

 1. godt med tips! Skal lære en av mine hunder å lukke skuff også! Gaya kunne lokke igjen skapdører :o)

  SvarSlett
 2. Litten er ganske god på å åpne og lukke kjøleskapet. Dette var nok ganske kjent for ham.
  Tull og ting og tang å gjøre på når inspirasjoen til f.eks. freestyle ikke er helt på topp. Kommer vel tilbake en dag...

  SvarSlett