Søk i denne bloggen

tirsdag 28. mars 2017

Idioti på TV - Klovn til kaffen





1:10






TV Norge programmet "Klovn til kaffen" finner det morsomt å vise Calle Hellevang - Larsen som først mater fugler - for så å skremme dem. Deretter brøler han mot diverse hunder som passerer på operataket. 
Ler du? Ikke det nei...
Jeg blir matt av å se slikt. Hva tenker de på når de lager slike stunt? Det er for meg helt uforståelig.

Dette er idioti på flere enn en måte. 
  1. Å skremme dyr er ikke greit. Hundene kan utvikle angst for området, for mennesker, for blonde menn, generell angst osv. Og selv om de kommer fra det uten varige men, det er ikke greit.
    TV Norge påstår at dette er hunder som er blitt trent opp. Til hva da? Reaksjonen vi ser er hunder som blir skremt - ikke hunder som utfører et triks de har trent på.
    Og måkene, var de også trent på forhånd? Det er vel heller tvilsomt.
  2. Å med hensikt påføre dyr angst er ulovlig.
    Lov om dyrevelferd:
    § 3.Generelt om behandling av dyr "Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger."
    § 26.Trening, fremvisning, underholdning og konkurranser
    Den som trener dyr og den som bruker dyr til fremvisning, underholdning og konkurranser samt arrangør for slike aktiviteter, skal påse at dyr:
    a)er i stand til å gjennomføre aktiviteten uten å bli utmattet eller skadet,
    b)ikke utsettes for eller er påvirket av midler eller behandling som kan gjøre
    aktiviteten dyrevelferdsmessig uforsvarlig,
    c)ikke med hensikt påføres frykt, skade eller unødige påkjenninger
    og belastninger, 
    og
    d)ikke trenes til eller brukes i kamper mot andre dyr eller mot mennesker.
  3. Signaleffekten! Plaging av dyr som humor?
    Ting som vises på tv blir på en måte normalisert. Når det vises på tv, og i et humorprogram - da kan det vel ikke være så farlig? Det så jo litt morsomt ut med den hunden som skvatt sånn - skal vi prøve for å se hvordan vår hund/naboens hund reagerer? Skal vi se hvor raskt vi får fuglene til å fly av gårde?
  4. Senest i dag hørte jeg på radioen at politiet forteller at barn er blitt mer voldelige. Og at volden er styggere nå enn før. Det skal lite til før de tyr til vold, en liten uoverensstemmelse er nok.
    Jeg vet ikke, men jeg regner med at aggressivitet og vold fra sinte barn også går ut over dyr. TV program som Klovn til kaffen kan være med på å legaliserer slik oppførsel.
TV Norge sier til sitt forsvar at hundene var trent. Hvem har trent dem? Eier? En innleid hundetrener?
Jeg skulle likt å høre hva vedkommende har å si om årsaken til at han eller hund gikk med på å utsette hundene for dette, og om de har tenkt noe over konsekvensen av det de har vært med på. 

Jeg vil med dette oppfordre vedkommende til å fortelle sin side av saken.

 I jobbsammenheng har jeg ukentlig hundeeiere med engstelige hunder inne til konsultasjon. Årsaken til hundens problemer kan være så mangt, men ofte er menneskelig atferd en utløsende årsak. Mennesker som bevisst eller ubevisst har skremt hunden i en sårbar periode. Og så har det ballet på seg.
Jeg blir forbannet når jeg ser barn plage dyr. Jeg snakker til dem når de løper etter fugler for å skremme dem, og når de rykker og drar i hunder i bånd osv. Jeg snakker også til voksne når jeg ser at de bevisst plager dyr. Det blir ikke lettere å bry seg når TV normaliserer plaging av dyr på denne måten.

Flere har nå anmeldt TV Norge til Mattilsynet, både privatpersoner og profesjonelle. Mange bryr seg - det er bra  👏👍😍

1 kommentar: