Søk i denne bloggen

lørdag 12. desember 2015

12. luke i adventskalenderen. Hund til jul...

Bilderesultat for dog presents

Snart er det jul, og ønskelister er for lengst skrevet av unge håpefulle. Øverst på mange lister står det "hund". En hund er jo mindre enn en hest (som ofte står på samme liste..), så da velger man vel det minste av to onder. Eller?
En valp er så søt og god. Den vokser opp som barnets aller beste venn. Eller?

Bilderesultat for dog child friend

Hvert år omplasseres og avlives mengder av hunder som er blitt gitt som gave til ett barn. En søt liten valp er blitt en stor og uregjerlig halvvoksen hund. Selv om barnet sier at det elsker hunder, betyr ikke det at barnet er voksent og ansvarsfullt nok til å ta vare på et annet levende individ!
Hunder skal mates, luftes og trenes. På de daglige lufteturene kan selv den minste og elskeligste hunden komme opp i trøbbel.
Bilderesultat for dog child walk trouble
Et barn bør ikke måtte konfronteres med møter med andres aggressive hunder som angriper barnets hund. Eller oppleve at egen hund skremmer naboens katt eller kanin, eller naboen selv… Hannhunder møter på tisper med løpetid og løpske tisper blir antastet av løse hannhunder – eller hannhunder holdt i bånd av et barn som ikke har styrken nok til å holde igjen. Et barn er ikke modent nok til å takle slike situasjoner. Barn flest har heller ikke selvdisiplin og tålmodighet nok til å fore, trene og ta seg av en hund. En hund er rett og slett ikke en bra gave til ett barn.

MEN, dersom foreldrene også ønsker seg hund og er innstilt på ansvaret og arbeidet det fører med seg, så kan en hund være en fantastisk fin gave til hele familien. Det er tross alt ett nytt familiemedlem som skal inkluderes i familien så hvorfor ikke gjøre det til en "gave" til samtlige?

Blir det hund til jul? Sørg for nøye planlegging. Riktig rase / type til det hundeholdet dere ønsker. En hund er ikke "bare en hund".

Kanskje er ikke julaften den rette dagen å ta valpen hjem? Valpen trenger ro i sitt nye hjem de første dagene, ikke voldsom støy og aktivitet. Sjekk med oppdretter om dere kan hente valpen i romjulen. Under treet kan det ligge et innpakket bilde av det lille nurket. Og husk, sørg for at dere ikke må forlate valpen alene hjemme den første tiden. Det tar måneder å trene en hund til å kunne være alene hjemme en hel arbeidsdag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar