Søk i denne bloggen

torsdag 25. april 2013

Valpekurs, Bytrening og Veterinærbesøk

Vårens første valpekurs nærmer seg slutten. Det har vært et kaldt kurs da våren i år har latt vente på seg. Men - nå ser vi lyset :-) Bakken er bar og temperaturen over 0.
I går var vi på bytur. Eierne hadde fått beskjed om at sele var tingen for å unngå valper som trekker i båndet og påfører seg selv skader i nakke og strupe. Det er for mye forventet å tro at valpene klarer byturen i slakt bånd hele tiden! De fleste hadde heldigvis fulgt rådet. To syndet. Den ene var allerede godt miljøtrent og flink til å gå i bånd så det gikk bra. Den andre hundens eier måtte jevnlig ha assistanse fra oss instruktører for å unngå konstant trekk i halsbånd i nytt miljø.

Vi snakket litt om sikkerhet i trafikken og jobbing med en full stopp før man krysser gater.

Turen gikk i Kongsberg. I trapper, undergang og heis på stasjonen, over sprinkelbro - frem og tilbake og tilslutt en tur bortom gågaten der vi hadde rotrening før vi tuslet tilbake til stasjonen, gjennom undergangen og til Kongsberg Dyreklinikk.

Vel fremme ved Klinikken ble vi møtt av Sonja Hansen som tok godt vare på oss på klinikken. Hun gikk gjennom hundens helse og stell av hunden på en glad Flatcoated tispe ved navn Bella:
Deretter ble det omvisning på klinikken samt servering av kaffe og kaker. Valpene fikk komme inn og sitte litt på bordet, veises, mates med godbiter - i det hele tatt så fikk de en god opplevelse på veterinærkontoret.


 
 Tusen takk til Sonja og Kongsberg Dyreklinikk som tok så godt i mot oss!
 
Vel hjemme igjen ble det en liten tur på Jack og meg. Opp og hilste på naboen :-)
 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar