Søk i denne bloggen

søndag 24. juni 2012

Årets to første kantarellsøkskurs er ferdig

Nytt kurs på Skolleborg 8. og 9. september 2012.
Selv nakenhunder kan søke kantareller!
Men, etter hvert kom dressen på. Litt mye kvist og kvast i skogen for naken hund.

Helgen 9. og 10. juni var jeg instruktør på kantarellsøkskurs hos Råde Hundeskole i Østfold. 7 hyggelige og flinke ekvipasjer stilte til start. Mest imponerende var det at nakenhunden som knapt hadde vært i skogen før tilpasset seg og ble en mester i kantarellsøk! Samt at dachsen lot kantarell lukten gå foran duften av skogens ville dyr, og søkte som en født kantarellsøksmester!
Og ikke minst unge Chips på 5 mnd. som holdt ut hele helgen og gjorde en suveren jobb! Film fra kurset ser du her:


Busy har funnet!

Helgen 23. og 24. juni var det kantarellsøkskurs på Skollenborg i Kongsberg. 8 ivrige og flinke ekvipasjer, noen med hele familien med, selv en familie med campingvogn stilte opp ;-)
Regnet plasket ned hele helgen (begge helgene...), noe som nok satte en liten demper på et par av hundene. Men - alle gjorde en hederlig jobb, fant kantareller og gledet eierne stort!
Takk til Europris som har rimelige telt som er enkle å slå opp, om enn ikke helt vanntette. Det plaska ned i lunsjen, mens vi under teltet bare fikk litt yr ;-)
Og tusen takk til spreke kursdeltagere som kom løpende til for å sette opp og ta ned teltet. Jeg trengte bare åpne bildøra så var det gjort ;-)

Kantarellsesongen er tidlig i år, så dessverre var det noen små "ville" kantareller i området. Dessverre fordi de på denne tiden er så små at vi på to bein ikke får det helt med oss, og derfor kan gå glipp av at ferske hunder markerer dem - og hunden får ikke den positive forsterkningen den fortjener og behøver. De er utfordrende også på høstkurset da vi ikke helt vet hvor de er, men da er de stort sett så store at vi får det med oss når hundene finner dem :-)

Fikk du ikke med deg kurset denne helgen? Helgen 8. og 9. september blir det satt opp nytt kurs på Skollenborg (Kongsberg). Ny sjanse da :-)
Theo i søk!
Zappa belønnes ved funn
Oliver har funn

Belønning ved sittmarkering

Cathrine og Kosil

Gaia søker
Venus søker og finner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar