Søk i denne bloggen

søndag 8. april 2012

Freestyle. Dommerseminar og Kurs med Kath Hardman og Karen Sykes

Fortsatt sliten etter eksamesjobbing og BAT seminar så hadde jeg ikke akkurat fått tid til å glede meg til seminar og kurs. Var nesten motsatt, ville helst bare hvile...
Seminar og kurs var på Grorud Gård i Andebu.
Men - opp og hopp fredag 30. mars. Litten med i bilen, for en gangs skyld skulle han få være med.

Etter litt matsøk la Litten seg ned og slappet av :-)

Iskaldt seminarrom, men vi fikk tak i et par vifteovner, og snart var temperaturen levelig.

Fra tidligere dommerseminar med utenlandske storheter har inntrykket vært at vi norkse dommerne kanskje er litt strenge i klasse 1. Etter noe videodømming med Karen og Kath var inntrykket det motsatte, vi er litt snille... En dommer må være modig, tørre å notere det man mener og stå for det.

Frem mot seminaret hadde jeg oversatt det norske regelverket for dem, og de hadde satt seg grundig inn i det! De poengterte flere ting i vårt regelverk som kansje bør endres og justeres, ting som regelverk kommiteen nok noterte seg og tar med videre. I det hele tatt hadde de satt seg utrolig godt inn i regelverket vårt, og sågar i samarbeid med Emmy Simonsen laget en film spesielt for oss og vårt regelverk :-)

En ting som er helt sikkert er at det ikke er lett å dømme, og etter endt seminar så blir det ikke lettere! Men fortsatt uhyre spennende, interessant og artig!
Kath Hardman

Karen Sykes

Konsentrerte dommere!

konsentrasjon på topp!
Mari, Carola, Anja, Anniken, Ellen og Jessica


Lørdag 30. april og søndag 1. april var det freestyle/HTM kurs med de samme damene. De begynte med å snakke om sine nåværende og tidligere hunder. Utrolig inspirerende da de både har hatt omplasseringshunder og hunder fra de var valp, men alle hundene har hatt sine problemer (aggresjon, redsel, stress osv) - og alle hundene har kommet i verdenseliten i freestyle!
En av hundene begynte først med freestyle da den var 7 år gammel. Vel - da er det vel håp for meg og Jack også da :-) Noe planer om internasjonalt topp nivå har jeg / vi ikke, men å ha som mål å komme oss litt opp i klassene her i Norge må være greit :-) Tror jeg da....

En ting som også er viktig - de poengterte at uansett om hundene hadde fungert i freestyle eller ikke, så er de familie, de hadde uten tvil beholdt dem og de elsker dem UANSETT! Og slik synes jeg det må være - hundene er gode som gull uansett om de er stjerner i ringen eller ikke :-)

Teori og praksis var jenvt fordelt utover dagene - så hundene ble ikke utslitte av trening alene :-)
Det var 3 løpske tisper på kurset, og over 20 hunder til sammen i et ridehus. I tillegg var det 2 av stedets valper som støtt og stadig kom løpende for å hilse på kurshundene. Ikke noe enkelt miljø for en hund som Jack med andre ord!

Temaer vi gikk gjennom:

* Skifter mellom posisjoner i Heelwork. For mitt vedkommende forholdsvis enkelt hjemme, vanskelig her! Sååååå mye en liten Jackeman må holde øye og snute med!
* Overganger mellom øvelser i Freestyle
* Koreografi - vi satte sammen øvelser til "Singing in the rain" og fremførte for de andre. 4 lag som laget et lagprogram. Første runde gikk greit, men da alle kursdeltagerne skulle sette sammen programmet samtidig - da ble det for tøft for Jack - altfor tett på andre, fremmede hunder! Dum eier som ikke innså det og unnlot å være med på akkurat den øvelsen.

* Vår bevegelse til musikk - her jobbet vi i teorilokalet uten hunder :-)
Eirin i slaget!

Marsjerende damer!
Vigdis, Ellen og MariEva har funnet takten!


* Valg av musikk
* Innlæring av Heelwork-posisjoner
* Avstandsarbeid
* Bruk av rekvisitter
* Hvordan få bort bjeffing under arbeid - og dag nr. 2 ble det min og Jacks oppgave. Han satt i grunnen mye...
Jack i 2 min sitt.... Og det fortsetter vi med!

* Konkurransetrening og Forberedelser til konkurranser - mange tips her!
* Motivasjon og belønningsarbeid - hundene har ikke valgt dette selv, så det er vår oppgave å sørge for topp motivasjon og rett belønning :-)
* mm

Lunsjen søndagen ble brukt til auksjon til inntekt for landslaget. Eirin tok auksjonarius jobben meget høytidelig, folk var flinke til å by - og vi fikk inn mye penger til laget! Bra jobba!

Hører jeg noen høyere?

Selv kom jeg hjem med besjeposer (...), deilige godbiter og cd med beroligende musikk for hunder. Nydelig cd.
Hørte på den i bilen da jeg kjørte vestover i påsken - beroliget i alle fall meg :-)

Personene på bildene er stort sett dem som er nærmest meg når Jack har sine økter med 2 min. sitt. Noe skal jo eieren gjøre på også ;-)
Det var dårlige forhold til å ta bilder i hallen, så kvaliteten på bildene er ikke noe særlig :-(

hmmm, Kath klør seg i hodet :-/

Yihaaa så det går ;-)

Titt Tei Mack ;-)

Merete, Karen, Hilde og flinke Mia

Konsentrerte tilhørere - bare Eirin ser en smule betenkt ut... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar