Søk i denne bloggen

søndag 8. april 2012

BAT seminar med Grisha Stewart

Angst, rett og slett angst, var følelsen jeg fikk da sms'en kom fra Grisha Stewart midt på dagen 23.mars 2012. "I missed my plane".
Dejavu fra første gang Leslie mcDevitt skulle komme og ble stoppet av askeskyen fra Island.


Men denne ganen var det bare Grisha som faktisk kom for sent til flyet sitt. Og reisen var fra London og ikke fra USA :-) Og hun fikk byttet fly til litt senere samme dag. Ingen katastrofe med andre ord!


Chris hadde dratt tidlig fra jobb og var på vei til flyplassen for å hente henne, han måtte stoppes.


Langt å kjøre når det er bom-tur.

Siste ukers eksamensjobbing og forberedelser frem mot seminaret, samt diverse hestetrøbbel (....), gjorde at jeg i utgangspunktet egentilig var altfor sliten til å holde seminar, og ble ikke mindre stresset og forkavet enn jeg allerede var.


Jeg begynte å bli sent ute i forhold til å hente mikrofon til seminaret,  og skulle også kjøpe noe siste liten utstyr som Grisha trengte.
Da jeg kom for å hente mikrofonen rotet jeg rundt en liten evighet for å finne ut hvor de holdt til - ikke noe skilt eller navn på døren... OG INGEN DER! Til slutt fikk jeg tak i en fyr på telefonen, de hadde visstnok glemt avtalen (skal ikke nevne navn på firma).
Ved levering mandagen var de også en halv time for sent ute - og på fakturaen (som var det eneste som ble raskt levert fra det firma) var det lagt på et vakkert lite ekspedisjonsgebyr. Igjen, skal ikke nevne navn...
Pga forsinkelsene måtte jeg kontakte Cille Buin, gode medhjelper og reddende engel, som kjørte innom Drammen Hundepark for å kjøpe det vi manglet av utstyr.
Så kom jeg meg endelig til lokalet, Sonans i Drammen, og fikk sammen med Cille og Marita ordnet til så alt var klart til dagen etter.

Så var det hjem og forberede middag til Grisha kom, og dagen ble avsluttet med hyggelig middag sammen med Grisha :-)

Vi var ca 40 deltagere på seminaret, inkludert mine fantastisk gode medhjelpere. 5 av deltagerne hadde med hunder som vi jobbet med i løpet av helgen - og i tillegg var det med en liten tobeint som også ble brukt i undervisningen :-)

Viktig for hunder å lære riktige valg i forhold til små barn :-)

Som arrangør så må jeg tilstå at jeg løp for mye frem og tilbake til at jeg fikk med meg alt som ble sagt. Jeg må nok lese ferdig boken samt papirene fra seminaret og kanskje se på litt filmer.
Boken kan dere finne her: http://www.dogwise.com/ItemDetails.cfm?ID=DTB1224&AffiliateID=46809&Method=3

BAT står for Behavior Adjustment Training. I BAT lærer man hunden å ta gode valg og belønner med noe hunden ønsker. En fryktaggressiv hund ønsker f.eks. ikke kontakt med andre hunder - den ønsker avstand, og det blir belønningen. Hunden får større selvtillitt, blir tryggere, og vil etterhvert takle å være nærmere den andre hunden. Den erfarer at den har mer kontroll og kan styre situasjonen med å ta fornuftige og sosialt aksepterte valg.

En frustrert utagerende hund ønsker ofte å hilse, positiv kontakt, men frustrasjonen gjør at den hindres i å hilse og gjerne begynner med frustrert og utagerende atferd. For den hunden kan belønningen være å få komme ett skritt nærmere osv.
Godbiter brukes i liten grad da Grisha mener at det tar fokus vekk fra hundens oppfattelse av eget valg - godbiten blir for viktig. Allikevel hender det at godbiten trekkes frem  som en Bonus Belønning.

Seminaret tok for seg gode hjelpemidler på veien mot suksess, som betinget avslapning, pusteøvelser, en "SNU" kommando, Sladretrening, Thundershirt, bruk av munnkurv, mm. Mye er ting vi jobber med på passeringskursene.

Etter endt seminar vil det nå bli gjort noen små endringer på passeringskursene. Vi vil legge inn BAT trening på noen av privatkonsultasjonene, men ikke alle. Og så vil vi ta det litt tydeligere med på kurskveldene samt litt på teorien.

Flinke Pepper snur seg her frivillig bort fra triggeren som er en annen hund.

Gruppearbeid.


Bra det er en valp og ikke en fullvoksen rottweiler. Ikke riktig val nær et lite barn ;-)

Mandagen jobbet vi med hestene mine. Jeg har fått en ny hest som ikke aksepteres av den jeg hadde fra før av. 1,5 timers fredelig trening med dem. Ingen bilder fra det, dessverre - men så var det heller ingen action, heldigvis ;-)

Tirsdag dro Grisha, Marita og jeg til Langedrag. Der var vi på en liten ridetur, en tur inn til gaupene og til ulvene. Vi var heldige, da alle ulvene kom helt nært innpå. Trenger ikke skrive om det - bedre med bilder :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar