Søk i denne bloggen

søndag 6. februar 2011

Kurs, konsultasjoner og treninger

Forrige helg hadde vi første helg i vinterens andre helgepasseringskurs. 5 supre deltagere. Positive, opptimistiske og målbevisste.
Gode medhjelpere og flinke hunder. Både kurshunder og figuranthunder.
I tillegg til selve passeringstreningen går vi på kursene gjennom en del øvelser som skal bedre forholdet mellom hun og eier samt øvelser som skal gi hund og eier alternativer til dagens atferd ved hundemøter.
Vi jobber med positiv forsterkning av eier og eier jobber med positiv forsterkning av egen hund. Og fornøyde eiere og flinke hunder er positiv forsterkning på instruktører og medhjelpere. Kan det bli bedre?
Om 2 uker er det helg nr. 2 for dette kurset. Da blir det med tre hunder til. De gikk helg nr. 1 før jul og tar helg nr. 2 nå. Også de var positive og dyktige. Blir spennede å se dem igjen. De to gruppene vil nok sammen danne en bra gjeng!
Passeringskurs på kveldstid begynner vi med i mars. Første kurset er helt fullt. Neste passeringskurs med ledige plasser begynner torsdag 5. mai. Også det begynner å fylles, men det er fortsatt noen plasser igjen.

Vinterens valpekurs er avsluttet. Også der en fantastisk fin gjeng. I det hele så har vi vært svært så heldige med kursdeltagerne våre i vinter. Både instruktører, eiere og hunder storkoser seg. Håper vi vil se denne gjengen igjen på flere kurs. På kursene legger vi vekt på å lære hundene og eierne god hverdagslydighet. Også her forsterker vi eierne for bra forsterkning av valpene. Fungerer flott! Foruten båndtrening, innkalling, sitt, hilsetrening o.l. har vi en kveld med bytrening og en kveld med stell og pleie / håndtering.Onsdag 9 februar begynner første vårkurs (den komer snart, våren altså...). Om det er kulden eller den økte konkurransen grunnet mange nye hundeskoler vet jeg ikke, men dette kurset er ennå ikke fullt. Valpekursene bruker å ha venteliste - men ikke denne gangen. Fortsatt noen dager igjen, så håper på fullt kurs.


Fra neste vinter blir det ikke valpekurs i desember og januar. Det er vanskelig når gradene kryper under minus 10 grader. Mange hunder (og eiere ) fryser. Er det kaldere enn minus 15 utsetter vi kurskvelden, og da blir det ofte vanskelig å få tid til å ta igjen timen.

Heller enn å holde kvelsdkurs i den kaldeste perioden blir det økt kapasitet til atferdskonsultasjoner og privattimer. I dag er det nesten to måneders venting på time så et par - tre måneder med konsultasjoner hver dag, samt noen kvelder, vil bare være bra.

Nå nyter vi at solen er kommet tilbake til Hund i Fokus i Åssideveien - dagene er lysere, og om ikke lenge har vi også lys på kveldskursene. Det er en herlig tid vi går mot og energien kommer med lyset :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar