Søk i denne bloggen

onsdag 24. november 2010

Mest om Jack - litt om Litten, og litt om HiF kurs og trening.

Jack er Jack :-) Han kan være suveren (ok, alt er relativt ;-)), og han kan være utrolig slitsom. Cluet må være å finne ut hva som skal til for å få frem den "suverene" Jack.

Freestylekurs
Forrige fredag var Jack demohund på freestylekurs. Det gikk dårlig. Han viste for så vidt øvelsene, men han klarte ikke være stille mens jeg snakket, og han lot seg forstyrre, engasjere og stresses opp av hundene som sto rundt. Dette er noe jeg er klar over - og prøver å få gjort noe med. Dvs., prøver å legge opp til at han får litt fysisk og psykisk trening før han skal demonstrere - samt at han får sett på de andre hundene, jobbet sladretrening, en stund før han skal jobbe. Dessverre fikk vi ikke gjort nok denne gangen, og Jack ble på sett og vis missbrukt da han absolutt ikke taklet situasjonen.

Passeringskurs:
Helgen som var hadde vi passeringskurs. 4 utrolig bra ekvipasjer. En rottweiler, en eurasier, en blandingshund og to berner sennen hunder.
Samtlige hadde jobbet bra etter konsultasjonen, og samtlige hadde lest alt tilsendt materiale og trent på øvelsene. Vel forberedte med andre ord!
Søndagen hadde jeg med Jack. Tenkte at ja, kanskje greit å bruke ham litt som figurant og demohund...
Det første han skulle vise var Targeting. Det bruker vi for å vende hundene bort fra f.eks. møtende hunder. Joda, han demonstrerte greit han. Både hvordan lære inn og hvordan bruke i trikstrening og annet. Men, da jeg skulle gå mot Cille (som masserer Jack), da ble det for vanskelig. Ett gledshopp mot Cille, og så kunne han vende seg bort. Ikke akkurat slik det skulle være ;-)

Vi jobbet så med passeringer. Hadde med 2 flinke figuranthunder fra starten av. Kurshunder og figuranthunder jobbet passeringer og sladretrening. Gikk veldig bra, så Jack fikk komme ut.

En av kursdeltagerne ønsket litt høyre vanskelighetsgrad, og ville gjerne at Jack skulle bjeffe. De andre var enig, og jeg syntes også det var greit i forhold til kurshundene. Hrmf, det er noe av det mest stressende jeg kan gjøre med Jack i en sånn setting. Men, med SATS seminaret i minnet (der kunne Jack skifte mellom å bjeffe og total avslapning) så tenkte jeg, at jo - selvsagt. Gjør jo det for kursdeltagernes del :-)
I motsetning til på SATS seminaret, der Jack kunne sitte og ligge mellom bjeffeøktene, så skulle han nå være i bevegelse. Løsningen ble da å la ham bjeffe for deretter å jobbe med pusten for å roe ned. Det fungerte ganske bra, og han gjorde en god jobb :-)

Masasje og berøring er god hjelp for hunder på passeringskurs. I tillegg skal de jobbe med å ha et teppe de setter pris på og kan ha som sitt trygge sted.
Cille skulle demonstrere masasje for kursdeltagerne - og Jack stilte som demohund.
Han var i utgangspunktet veldig ivrig, ikke klar for å slappe av i det hele tatt! Vi hadde feil teppe, vi var ute og det sto publikum rundt. Ikke lett å slappe av da. Men - etter noen minutter lå han flat på siden, nesten like avlsappet som hjemme på masasjestedet sitt :-) Flinke gutten imponerte kursdeltagerne stort!
Om det var Jacks gode demonstrasjon (motiverende for kursdeltagerne) av meget hyper hund som klarte å roe seg med - eller kun Cilles gode hjelp som gjorde det vet jeg ikke, men 2 av 4 hunder lå etter hvert avslappet på teppene sine på tross av andre hunder i nærheten og mennesker som kom bort og så på. BRA!

Andre øvelser som Jack demonstrerte perfekt var "Ryggsekken" og det å sitte bak eiers rygg mens en annen hund passerer.

Etter lunsj kom det to nye figuranthunder. Fortsatt gikk alt veldig bra!
Det eneste som var irriterende denne helgen var at jeg ikke hadde med fotoapparat til å dokumentere hvor dyktige hunder og eiere var, samt hvor flinke figurantene er - og selvsagt, flinke Jack ;-)

Neste gang kursdeltagerne møtes, om 3 uker, da er det to nye deltagere. De kunne dessverre ikke delta denne gangen - og kommer nok til å oppleve de 4 andre som utrolig dyktige. Heldigvis har jeg med meg en instruktør til den helgen slik at de to kan få litt ekstra hjelp.

ADHD?
Ja, jeg tror fortsatt litt på det. Han er 6,5 år og klarer ikke konsentrere seg. Lar seg lett forstyrre og irritere. Han bør ikke være hverken under- eller overstimulert etter hva som er normalt av trening. Han får ok med turer og noe trening får han daglig. Men, han er rett og slett litt annerledes..
I går var vi igjen hos Are Thoresen. Og han mener fortsatt at Jack kan ha ADHD - og at han kan behandle det. Men, han vil ikke sette ham på Tryptofan da han mener det er andre årsaker. Han fikk derfor Valurt-dråper (hvis jeg ikke husker feil...?) og skal tilbake for mer akkupunktur over nyttår.
Blir det ingen endring etter noen måneder hos Are T så blir det å teste ut homeopati. Jeg gir dette ett halvt års tid, minst, og blir det en endring så HURRA - hvis ikke, ja så er han fortsatt min store utfording og allikevel, gode kompis!

Litten:

Litten er i fin form for tiden. Han har nå nesten sluttet med Levaxin mot stoffskifteproblemer, og ser ut til å fungere veldig bra uten. Frem mot jul kutter jeg det helt ut.
Han har fått diverse pulver fra Are Thoresen som skal fjerne eller minske på forkalkningene i ryggen, og ting tyder på at det virker. Nå hopper han igjen inn i bilen, han er villig med på tur (ikke alltid da, det er tross alt vinter og kaldt!) og han er i godt humør!
At han er over 12,5 år skulle man ikke tro. Han hører dårlig, ser litt dårlig - har litt dårlige tenner, og helt klart, sliter litt med at det er kaldt og glatt ute. Men humøret er på topp og han fungerer utmerket uten smertestillende. Kulene mener veterinærene er ufarlige, så satser på at de har rett.
Are T mente i går at Litten er i toppform for alderen, og ikke trenger å komme tilbake flere ganger i denne omgangen. Først når han igjen begynner å skrante. Så får vi se hvor lenge det varer denne gangen. Takker for hver dag med en sprek Litten, og har det fint med hans selskap på kontoret. Enn så lenge!

K9Challenge
Litten og Jack dro i land seieren på forrige K9 Challenge. De forskjellige bidragene ligger her
Litten og Jacks video: Litten og Jack krysser fremlabbene
Jeg må da finne på neste triks - og et ok "inne i kulden triks" er å fortsette med labb-arbeidet, og nå legge den over snuten. Hunden er "flau" eller "skammer seg". Dette er noe mine hunder absolutt ikke har jobbet med før, mens et par av de andre visstnok nesten kan det. Muligheten for å vinne er liten, men det kan være like greit - så slipper jeg å komme på en ny øvelse etter denne ;-) Fristen er ut året, da de fleste har altfor mye å gjøre i tiden fremover...
Om du ønsker å være med i konkurransen er det bare å si i fra!!

1 kommentar:

  1. Det slal bli spennende å følge med på Jack sin utvikling etter Are T. sin behandling videre :-) Føler jo at jeg også har en ADHD hund i Fargo og vurderer alternative behandlingsmetoder i tillegg til avslapnings- og pusteøvelser etter Leslie-metoder :-)

    SvarSlett