Søk i denne bloggen

mandag 30. august 2010

Jack i farta

Det finnes bare en av Jack - han er unik. Han er dyktig, han er stresset, han er smart og han er dum. Alt i en, og jeg elsker ham.

På Radioen
Mandag for to uker siden ringte de fra P4. Du har en kantarellsøkshund, har du ikke? spurte de. Joda, har jo det. Egentlig så har jeg jo to kantarellsøkshunder, men det er Jack som tar medieoppdragene. Yngst og sprekest. "Kan du komme med hunden i studio i Oslo kl. 08:30 onsdag morgen" Ups! Ja, jo - det må vi få til.
Så Jack og jeg nitrente på kantarellsøk innendørs mandag og tirsdag kveld. Onsdag morgen var jeg oppe og luftet hundene kl. 04:30 for å komme meg av gårde kl. 06:00. Beregnet god tid grunnet rush-trafikken. Vi var i Oslo kl. 07:30 og rakk en liten tur i gatene før vi gikk inn kl. 08:00.
Det viste seg at opptaket skulle gjøres ute i en rundkjøring foran inngangen til Frelsesarmeen.. Ups, det var noe helt annet enn det miljøet Jack hadde trent i før (skog, jorde og innendørs).
Diverse uteliggere lå fortsatt og sov få meter i fra oss, trolig var det mange spennede (og farlige/usunne) ting å finne i buskene der han skulle søke. Men, men. Bare å prøve - samt vokte ham godt så han ikke fikk i seg sprøyter eller annet snadder.

Søket gikk på direkten og kan høres her: Jack søker kantareller på P4 Fra ca. 6 minutter ut i sendingen.
Jeg er svært så fornøyd med gutten min :-)


I avisen, VG 
Mandagen etter ringer telefonen på nytt. Da er det VG som tar kontakt. "Er det så at du har en kantarellsøkshund?" De skal skrive om forskjellige typer brukshunder - og ville gjerne inkludere en som leter opp kantareller :-) Vi avtalte at de skulle komme onsdagen.
Denne gangen var det et mer normalt søk - ute i skogsterreng.

De som kjenner Jack vet at han ikke er av de roligste. Han trenger gjerne litt tid før han får roet seg ned nok til å jobbe. Denne morgenen skulle jeg først til tannlgen med Helena og deretter levere henne i barnehagen. Trening eller tur med Jack før journalisten kom var uaktuelt.
Men, han fullførte jobben. Etter å ha sust avgårde, rett over et felt med kantareller, så satte han i gang snuten og fant og markerte kantarellene. Det vanskeligste for ham var da journalisten etterpå ville ha ham poserende ved kantarellene. "Sitte i ro? Nei, det klør i hele kroppen!" Men, vi kom da i mål og uroen viser sikkert ikke så godt på bildene ;-)
Når artikkelen kommer vet jeg innå ikke, men regner med at jeg får vite det i forkant. Følg med på facebook sidene til  Hund i Fokus så legger jeg ut datoen der når jeg vet.


Ut og løpe
Chris og jeg er fortsatt flinke til å jogge noen dager i uken. Og Jack, han blir med. Er spent på om han viser bedre fysisk utholdenhet på runderingstreningen i morgen. Kanskje han kan gå litt mer enn 6 - 7 slag før han viser tegn til å bli sliten ;-) Det er nå 2 måneder siden sist vi var på runderingstrening og ca. like lenge siden vi begynte å jogge.
Men, om det egentlig er så bra å jogge med en såpass stresset hund, tja... Jeg merker ikke særlig forskjell på atferden hans - men han er absolutt ikke blitt roligere. Ofte blir løpingen på kvelden - etter all trening. Et par ganger har løpingen blitt tidligere på dagen, og da tror jeg han er litt roligere ved freestyletrening eller annen mental trening senere på dagen, men stor forskjell er det ikke.


Freestyle og HTM
Det blir for lite trening - men vi er heldigvis en liten gruppe som treffes en dag i uken. Annenhver mandag og torsdag på dagtid. Ønsker du å delta er det bare å følge med på facebook sidene til Hund i Fokus. Treningsdager, tider og steder legges fortløpende ut der. Vi jobber først en times tid alle samtidig, deretter ser vi på en og en hund. Det er da opp til den enkelte hva man vil jobbe med. Eksempelvis kan man få hjelp med en øvelse, man kan få noen til å se på hvordan diverse musikk passer til hunden (og føreren), eller man kan rett og slett få trening med forstyrrelser (publikum, andre hunder, applaus osv).

Gøy å trene :-)
Trening på Liertoppen

Ebbie og Hilde jobber med benløft,
trening på Liertoppen

Merete og Mia leker :-)
Trening på Liertoppen

Mia skal lære hoftetarget,
Trening på Liertoppen

Jack og jeg trener Heelwork,
Trening på Darbu
Yeha! Ballen min ;-)
Trening på Liertoppen
Hilde og Ebbie: Fin kontakt,
trening på Liertoppen


Av og til er det bare kos :-)


3 kommentarer:

 1. Flinke Jack, det er ikke rart at du er glad i han!
  Takk for koselig trening på Liertoppen og på Darbu. Jeg er så glad for at jeg har funnet noen å trene Freestyle/HTM med. Håper at flere blir med etterhvert.
  Herlig bilde av dere i sofaen. Det er viktig med slike stunder, også.

  Mvh Hilde, Fant og Ebbie.

  SvarSlett
 2. Flotte innlegg- helt enig i forhold til innlegget om hverdagslydighet og aktivisering! Vi lærer og har det bra på kurs:-) hilsen Linn Siri og Nemo

  SvarSlett
 3. Takk Hilde og Linn Siri :-) Veldig artig å ha dere på kurset Linn Siri, positive og flinke :-) Nemo er en kul fyr som du kommer til å ha mye glede av!

  SvarSlett