Søk i denne bloggen

onsdag 30. juni 2010

Kjæledyrenes Dag, Brandbu

Skrekk og Gru, jeg hadde sagt ja til å demonstrere kantarellsøk og Freestyle på Kjæledyrenes Dag 26. juni på Brandbu.

Kort varsel og altfor lite trening. Marita var sporty og sa ja til å bli med. Da det var både hundekjøring, ponniriding og ansitksmaling ville Chris og Helena også være med :-)

Vi hadde en liten generalprøve for et lite publikum her hos Hund i Fokus på Darbu onsdagen før. Det gikk tålig bra... Men, det var i kjent miljø!

Lørdag morgen kom vi oss av gårde. Hadde planer om å være der en time før tiden for å venne hundene til miljøet, og kanskje trene litt før vi skulle i ringen.

Joda, jeg klarte å kjøre feil to ganger. Vi måtte ha tissepause osv. Ti minutter før kom vi. Og der var det mye folk, hunder, kaninener mm. HJELP!!

En liten runde før vi måtte begynne å gjøre oss klar til lyden av HØY trekkspillmusikk (som var i ringen før oss). Jack sa klart i fra om at han helst bare ville være i teltet (stoffbur) sitt..

Så var vi i gang. Det som gikk bra, det var visning av innlæring av kantarellsøk. Jack var flink. Men, da Marita hadde lagt ut noen kantareller bak blomsterpotter etc. som var i ringen, da ble det tøft. Det var tisselukt der, det var hunder tett på ringen - og det var kaniner tett på ringen. Jeg hadde en flat hund i sakte kino som brukte lang tid på å koble på nesen og markere kantareller. Stakkars gutten min! Dumme eier, dårlig miljøtrening...

Freestylen gikk også bra i starten. Jeg snakket mens Marita sto og viste øvelser. Deretter kom det vi burde ha trent mer på samt lagt opp helt annerledes...
Vi satte på musikk og skulle vise litt med begge hundene samtidig. Rotete, bjeffing, søkte mot andre hunder/dyr utenfor ringen. Veldig dårlig planlagt!!
I bilen på hjemveien gikk vi gjennom hvorfor det ble som det ble - og hvordan vi skal gjøre det bedre neste gang vi skal ha oppvisning. Vi har en plan :-)
To- og firbente fikk så velfortjente vafler, kaffe og cola (vann på de firbente ;-))

Ingen bilder fra dette - kanskje like greit ;-)

Turen ble avsluttet hos Anita som hadde bursdag. Kake og hilsning på kaninunger!

Tross alt, en vellykket tur som gav oss en lærepenge for å ha vært sløve med forberedelsene!

2 kommentarer:

  1. synes dere var sporty jeg! :) og tilskuerne la helt sikkert ikke så godt merke til detaljene som dere gjorde! ;)

    Inger Marie

    SvarSlett
  2. Ikke bare-bare sånt, vet jeg! Tøft forsøk, modig, og fint å lære av sine egne erfaringer. Bra neste gang da!!

    SvarSlett