Søk i denne bloggen

onsdag 30. juni 2010

Barn og Hund i Svelvik

To dager i juni har vi vært på besøk hos barn i Svelvik. Barna er med på noe de kaller Sommersnacks der de selv velger hvilke aktiviteter de skal delta på.
Altså hadde vi to dager sammen med motiverte og interesserte unger! Alderen var fra ca. 8 tror jeg, til 13 - 14 år.
Noen hadde hund hjemme, noen kunne ALT, noen var engstelige, noen var overtøffe - men alle hadde de det til felles at de var interessert i hunder.
Ca 20 unger per dag.

Første dagen, 22.06., var vi så heldige å ha besøk av en journalist fra Svelviksposten. Hva han skrev ser du her: http://svelviksposten.no/nyheter/et-hundeliv-med-sommersnacks-1.5403164

Det var da Mona med Tinki som var med. På bildet under er det en jente som lærer hvordan man hilser høflig på en hund.


Tinkis hovedhoppgave var å være en rolig demohund i forhold til hvordan omgås hunder, samt å la barna hilse på seg og gå litt tur med de som ville det.

En jobb hun klarte uten problemer - og en jobb hun satte stor pris på tror jeg :-)
 
 
 
 
 
Litten var også med. Han viste sine kunnskaper som god søkshund. Barna gjemte seg i grupper på 2 - 4 barn, og han søkte, fant, meldte og ledet meg til barna som så fikk gi ham godbit.
Før vi begynte med det fikk også han hilse på alle barna.
 

Mandag 28. juni var Marita og Nànock med. Nànock hadde da samme oppgave som Tinki hadde tirsdagen før, samt at han også var med og viste triks sammen med Marita og etter hvert lot barna trene litt triks med seg. Flinke Nànock.

Jack var også med. Han fikk hilse på samtlige barn før vi viste en del triks. Deretter fikk barna komme en og en og prøve litt triks med ham og Nànock/Tinki.

Helt til slutt begge dager fikk de av barna som ønsket det gå litt tur sammen med Tinki/Nànock og Litten. De fikk så ta farvel med hundene - da litt mer kaotisk enn ønskelig, da de strømmet på ;-) Greit nok med flinke stabile hunder, men viktig å presisere for ungene at EGENTLIG burde de kommet en og en eller to og to også da.

Tilbakemeldingene fra arrangør har vært enormt positive. De har hørt fra barn og foreldre at det var et utrolig bra arrangement.
Vi er selvsagt godt fornøyde med hundene våre og litt med oss selv ;-)

Bildene er tatt av Kent Stian Håkonsen, Svelviksposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar