Søk i denne bloggen

mandag 31. mai 2010

Deby som freestyledommer i offisiell konkurranse

I mai 2005 trommet jeg sammen til et møte med en gjeng aktive hundemennesker. Vi stiftet da Norsk Freestyleforening. I årenes løp har vi arrangert kurs med store navn, som Carolyn Scott, Richard Curtis, og Frida Binette Emma Willblad. Vi har hvert år hatt uoffisielle konkurranser, og i går, litt over 5 år etter det første møtet, hadde Norsk Freestyleforening sin aller første offisielle konkurranse!!

Jeg hadde æren av å være dommer sammen med Mari Göbel (hoveddommer, til venstre) og Carola Brusevold.

Før start var det offisiel åpning med båndklipping. Jeg ble tatt litt på sengen da jeg fikk vite at jeg skulle få det ærefulle oppdraget å klippe over snuren ;-) Veldig gøy! Ikke bare små søte barn eller viktige politikere og rikinger som kan ta den oppgaven nei. He, he...

7 dyktige deltagere stilte til start i freestyle. 4 fikk poeng nok til opprykk - dvs. de må gjenta suksessen en gang til for å kunne gå videre til klasse to.

Vinner ble Jessica Carlgren med cavalieren Sussi.

I Heelwork var det en deltager, Anja M Schüller. Hun var den eneste heelworkdeltager, og hun hadde et flott program. Dessverre holdt det ikke helt til opprykkspoeng, men nesten.

To dyktige rekrutter meldte seg på på stedet. Også de var dyktige, så neste gang ser vi dem sikkert i klasse en.

Jeg tror vi dommere var nesten like nervøse som deltagerne. Det er en stor oppgave å være dommer, og i vår første offisielle konkurranse var det ekstra spennende, skummelt og morsomt. Vi var heldigvis ganske enige i bedømmingen - og jeg tror vi gjorde en grei jobb. Med trening så blir vi bedre!

Arrangørene hadde gjort en super jobb med forberedelser og dette var trolig den mest profesjonelle konkurransen freestyleforeningen har hatt noensinne!

4 kommentarer:

 1. Stolt av deg og det du har fått til..... :-)

  SvarSlett
 2. Så moro å sjå freestylefilm!

  Så artig at du har blitt freestyledommer!

  Her på gnisten vil me ha nytt grunnkurs + eit vidaregåande kurs i freestyle til høsten :-)

  Kan du sjå om du har tid til oss?

  SvarSlett
 3. Det begynner å fylle seg opp til høsten. Det er to helger eg kan endre på, og det er helgene 20. og 21. november og 11. og 12. desember. Grunnkurs i november og videregåande i desember f.eks? Må jo då vera inne og ikkje altfor kaldt - og må bestemmas forholdsvis raskt då eg eigentleg har satt opp passeringskurs dei helgane.

  SvarSlett