Søk i denne bloggen

fredag 20. november 2009

Huff, en dårlig trening :-(

En ærlig blogger tar vel også med de dårlige treningene, eller? Så - får fortelle litt om kveldens økt i Kongsberg.
Det meste gikk galt i dag.
Var veldig sliten etter en tøff uke med seminar/jobb på dagtid og jobb hver kveld. Burde sikkert heller vært hjemme og trent på jordet eller bare gått en god tur. Men, flere uker siden sist vi var i Kongsberg og i dag hadde jeg tid..

Det var kun få hunder der. Et par rolige, fine staffer, en rolig riesen, en stresset schäfer, en stresset golden, en puddel litt i utkanten og en utagerende amstafflignende sak (blandingshund?).

Jack var høy fra starten av. Han reagerte på de andre aktive hundene med selv å stresse.
Jeg burde ha gått i utkanten og trent med Jack på en avstand han hele tiden taklet. I stedenfor ble jeg med da de skulle trene slalåm.
Da Jack var temmelig høy og veldig oppmerksom på alle de andre hundene, tok jeg meg litt god tid før jeg begynte å gå med ham.
Rieseneieren ble irritert, og ba meg få opp farten. Måtte få litt fart i sakene.. Utilpass som jeg allerede var, svarte jeg dessverre litt surt  at jeg først gjerne ville ha kontakt med ham og at jeg først ville gå når Jack og jeg var klar. Kunne nok sagt det på en roligere og hyggeligere måte...
Jack var tydelig ikke fornøyd med schäferen, og jeg måtte jobbe mye for å unngå utfall.
Men - hva skjer så, jo utfallet blir ikke mot schäferen men mot riesenschnauzeren. Tydelig har jeg gått glipp av noe der - eller kanskje han bare merket min irritasjon mot eieren :-/

Så da fikk jeg noen velmenende (?) råd om å ikke bruke sele, da jeg måtte ha et skikkelig halsbånd for å få korrigert ham skikkelig. Dette hadde han greie på, for han hadde hatt hund i over 35 år.
Selv brukte han stramt utstillingsbånd. Kunne jo ikke si noe på det, for hunden hans var stort sett veldig rolig.
Var mest opptatt av å få roet ned Jack og belønnet ham for å ha roet seg ned igjen, og heller enn å forklare hvorfor jeg bruker sele OG hvorfor jeg ikke tror på fysisk korrigering av en engstelig, stressa og utagerende hund, kom jeg bare med noen flokser om at jeg brukte andre metoder enn ham, og se hvor godt det virker å stå å rykke i båndet hele tiden (med blikk mot den stakkars amstaffen som sikkert 75% av tiden ble utsatt for rykking og kvelning uten noen synlig virkning).

Det var fortsatt litt tid igjen, så jeg gikk og hentet grimen for å jobbe litt med den. Jobbet på avstand med freestyle og HTM øvelsern(gikk helt greit :-)), pratet litt med noen av de andre mens jeg belønnet Jack for å være rolig - og tok til slutt av grimen og vandret litt frem og tilbake med Jack i sele igjen. Og hva skjer, jo stakkars Jack slenger seg ut i grøften og må VELDIG på do.
Nok en feil fra min side, Jack måtte nok på do hele tiden.

Etter en lang periode uten utfall eller bråk mot andre hunder var det irriterende med en sånn kveld, men vi får ta det som en utfordring. Vi kommer tilbake og skal vise at Jack er god som gull og at korrigering i bånd ikke er veien mot en trygg hund!

En annen observasjon i dag var tsj tsj, nei, nei, kombinert med rykk og napp, tvang for å få hunden ned i sitt osv. Flere Cesar Milan fans på treningen i dag :-(

Nei, her er det bare å stå på og vise at det er ikke er måten å behandle hunden på!

4 kommentarer:

 1. Jeg er veldig redd for utviklingen Cesar millan gjør. det blir bare fler stressende hunder ute og går. Hele min familie har blitt helt avhengig av hannes metoder noe som jeg ser på hundene deres og adferden. det gjør meg ondt at de ikke åpner øynene for en kansje mer krevende men positiv hverdaglydighet.
  Bra blogging ;)

  SvarSlett
 2. Elisabeth Flensborg14. januar 2010 kl. 00:18

  Hei!

  Vi har gått på kurs hos deg for noen år siden og det var helt topp!!

  Kom over bloggen din når jeg nå igjen var inne på Hund i fokus sine sider. Hvor i Kongsberg trente du? Er det et sånt sted eller park hvor hundefolk pleier å møtes? Vi har vært på utkikk etter et sånt sted lenge, men veit ikke om noe sånt sted.

  SvarSlett
 3. Hei Elisabeth
  Husker ikke hva det heter der. Det er trening, ikke lek. Mye utstillingstrening. Helt ok, men man skal være ops på å bruke metoder man selv kan gå god for - kan være påvirkining i begge retninger. Men, det er det vel over alt. Stort sett hyggelige folk og hunder.
  Om du sender meg en mail så kan jeg videresende til hun jeg har kontakt med, så får du garantert bli med å trene der.
  Har ikke vært tilbake siden den gangen i desember, er litt mye jobb nå - men i begynnelsen av februar ser jeg nok tilbake med friskt mot ;-)

  SvarSlett
 4. Elisabeth Flensborg15. januar 2010 kl. 22:55

  Åja... Da var det nok ikke et sånt sted jeg mente eller trodde det var. Trodde det var mer et sånt sted man møter folk og slår av en prat og lar hundene leke osv.

  SvarSlett