Søk i denne bloggen

torsdag 15. oktober 2009

Dommerkurs med Emmy M. Simonsen fra Danmark

Syk og elendig kjørte jeg lørdag morgen innover mot Oslo. Uansett helsetilstand så måtte jeg få med meg årets dommerkurs :-) Håper bare jeg klarte å unngå å smitte noen av de andre som var med.















Ellen Christensen fra NFF sammen med Emmy M. Simonsen

Totalt var vi 11 interesserte ildsjeler som hadde møtt opp til kurs. Akkurat det lover godt for fremtiden til Freestylenorge - ja og Heelwork to Music Norge...

Noe av det vi gikk gjennom var forskjellene på Heelwork to Music og Freestyle, og nødvendigheten av tydelige skiller mellom de to sportene i land der man har begge to. Fra 2010 vil det gjelde Norge.

Vi jobbet lørdagen mye med videodømming av Freestyle. De fleste fant det ganske enkelt, og stort sett var vi alle forholdsvis enig. Muligens var enkelte litt vel strenge overfor klasse 1 programmene - noe Emmy slo ned på. Det er viktig at deltagerne i klasse 1 belønnes for det som er bra, man skal ikke legge nivået for høyt. Problemet vårt i Norge er at mange holder på med freestyle på et nivå som er høyere enn det man kan delta i, og derfor har for høye forventninger til hva kravene er. Dette gjelder mange i dommergruppen.
Forhåpentligvis vil dette normalisere seg når sporten blir større, konkurransene blir offisielle og flere - og flere kommer opp i høyere klasser.

Et eksempel på proff freestyle kan du se her: http://www.youtube.com/watch?v=sgbhHD89kOc

'
Merete Andersen Huser, Carola M P Brusevold, Anniken Jensen og Renate Nydal i dyp konsentrasjon.

Søndagen var det tid for Heelwork to Music, HTM. http://www.canis.no/ekspertpanel/spmsvar.php?emne=30&spmid=11383&mode=eksp
Søndagen ble i stor grad brukt til å diskutere hvordan man dømmer HTM, sammelinginger mellom HTM og Freestyle samt videodømming av Heelwork.

Det var vanskeligere enn freestyle. Trolig fordi dette er noe vi ikke har erfaring med i Norge da vi hittill har konsentrert oss om Freestyle. I programmene har vi brukt Heelwork til å forflytte oss. I HTM bruker man freestyle til f.eks. forandre posisjoner og understreke poeng.

Et eksempel på proff HTM finner du her: http://www.youtube.com/watch?v=G4OWVyFdPss

HTM bør være perfekt for lydighetsfolket. Vakker lydighet til musikk! I klasse 1 holder det lenge med 1 - 3 posisjoner, og det burde ikke være noe problem for en god lydighetshund :-)

1 kommentar:

  1. Hei Nina!

    Jeg gleder meg til helge-introkurset i HTM i november. Det blir spennende å lære mere om denne sporten.
    Håper formen din er bedre nå. Det er slitsomt å være på kurs når formen er dårlig!

    Mvh Hilde

    SvarSlett