Søk i denne bloggen

onsdag 2. september 2009

trening med Jack - og valpekurs

I går var Jack med i barnehagen og hentet Helena. Alltid gøy med småtasser som kommer for å hilse. Helena synes det er artig å vise Jack alt det morsomme de har, som klatrestativ, båt og sandkasse. Jack synes vel egentlig det er kulere å kikke på hønene, men det er nå så.
Når han er med i barnehagen har han på grime. Ikke fordi han trekker i båndet - men fordi han er en stor hund som om han er litt urolig lett velter en lite kropp. I barnehagen har de både høner, kaniner og hester samt driver oppdrett med Jack Russel. Om vi skulle møte på en av dem rundt hjørnet kan det jo komme et lite byks :-)
I dag har vi hatt valpekurs. Før kurset startet fikk Jack en treningsøkt på jordet. Vi jobber med å stå og gå på to ("to") og med å snu seg med ryggen mot meg på avstand (kommando "turn"). Begge øvelsene har løsnet ved å bruke avstandsbelønnign. Dvs. at godbitene er i en skål som står litt unna og ikke i hånden min. Vi har også en sekk med en leke som vi går til for en og annen JackPot.
Stokken fikk også være med. I freestyleprogrammet vi jobber med er det mange øvelser som inkluderer en spaserstokk.
Etter hvert som kursdeltagerne kom fikk vi trent på å ha publikum på to og fire bein, både små og store. Akkurat det vi trenger jobbe med!
Valpekurset gikk svært så bra. Vi jobbet med hilsetrening, Gå fint i bånd, Forbudskommando, Gå til teppet, Sitt og Innkalling. Samtlige eiere jobber bra, og samtlige hunder er dyktige! Bra Jobba! To stykker sliter litt med øvelsen gå til teppet og to sliter litt med innkallingen. Av totalt 9 deltagere er jeg godt fornøyd med det!
Etterpå var det tid for lek og morro :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar